Az e-Számla befogadása: Érkeztetés

A bejövő e-számla feltölthető manuálisan az e-Számlacentrumba, vagy egyeztethet a számla kiállítójával az automatikus feldolgozási módokról függetlenül attól, hogy belföldi vagy külföldi e-számla érkezik. Az e-Számlacentrum SFTP megoldással is rendelkezik a számlák fogadására. Amennyiben partnere is ezt a rendszert használja elektronikus számlázásra, nincs gondja, mert a számlák érkeztetése automatikus, ön csak egy értesítő e-mailt kap.

image01

Az e-Számla befogadása: Feldolgozás

A beérkező belföldi és külföldi elektronikus számlát az e-Számlacentrum automatikusan ellenőrzi ország specifikusan, formai és tartalmi szempontból is, és jelzi, ha gond van vele.
Az e-Számlacentrum a kontírozási mellékletet elválaszthatatlan módon, az utólagos módosítás lehetőségét kizárva csatolja az elektronikus számlához.

image01

NAV adatszolgáltatás

A rendszer a NAV által meghatározott XML fájlt előállítja és az e-számlával együttesen kezeli.

image01

Az elektronikus számla tárolása

A törvény előírja, hogy az e-számlákat csak eredeti, elektronikus formában lehet megőrizni. Az e-Számlacentrum az elektronikus számlák tárolása során biztosítja az utólagos módosítás lehetőségének kizárását. Védelmet nyújt a törlés, a megsemmisítés és sérülés ellen. Biztosítja, hogy az elektronikus számlákhoz csak a jogosult személy férhessen hozzá.

image01
Érkeztetés Feldolgozás Adatszolgáltatás Tárolás